v-ukrayini-rozpochalosya-viyskove-navchannya-za-uchastyu-krayin-nato-chiste-nebo-2018

В Україні розпочалося військове навчання за участю країн НАТО "Чисте небо — 2018"

 • 38494 переглядiв

КИЇВ. 8 жовтня. УНН. Протягом останнього тижня з метою проведення багатонаціонального навчання "Чисте небо — 2018" (Clear Sky — 2018) на аеродром Староконстянтинів, що на Хмельниччині, було передислоковано особовий склад та літаки Повітряних сил Збройних сил України. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу Міноборони. 

Визначною подією став приліт літаків F-15 144 винищувального крила Національної гвардії штату Каліфорнія.

Нагадаємо, що проведення багатонаціонального навчання "Чисте небо — 2018" відбудеться протягом 8-19 жовтня на території Хмельницької (м.Староконстянтинів) та Вінницької (аеродром Гавришівка) областей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Секретар РНБО анонсував широкомасштабні навчання в Азовському морі

У багатонаціональному навчанні "Чисте небо — 2018" окрім України братимуть участь наступні країни. А саме: Бельгія, Велика Британія, Данія, Естонія, Нідерланди, Польща, Румунія та США.

Довідка УНН: Метою навчань є підвищення рівня підготовки екіпажів під час виконання тактичних задач у коаліційному середовищі, підвищення рівня взаємосумісності з повітряними силами США та інших країн-членів НАТО при ведені спільних повітряних операцій по забезпеченню захисту повітряного простору, ефективному спільному управлінню і контролю, пошуку і порятунку особового складу, аеромедичної евакуації та забезпеченню кіберзахисту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Почалася активна фаза навчання "Кленова арка – 2018"

Українські Національні Новини

Мультимедіа