v-ukrayini-rozpovili-pro-ochikuvannya-vid-zasidannya-tkg-u-minsku

В Україні розповіли про очікування від засідання ТКГ у Мінську

 • 8778 переглядiв

КИЇВ. 19 вересня. УНН. Українська сторона очікує офіційного засудження і відмови від проведення виборів на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей сьогодні на засіданні контактної групи в Мінську. Про це повідомила перший віце-спікер парламенту і представник української переговорної групи в Мінську Ірина Геращенко в Facebook, передає УНН.

"Ми очікуємо від Москви і її представників публічного засудження "виборів" і публічної відмови від реалізації цього кремлівського сценарію. Очікуємо, що саме ця тема має бути ключовою на ТКГ сьогодні", - зазначила політик.

За її словам, напередодні засідання українські депутати зустрілися з представником ОБСЄ в ТКГ Мартіном Сайдіком і звернули його увагу на неприпустимість проведення виборів на території ОРДЛО, оскільки вони не відповідають українському законодавству.

Також вона повідомила, що українська сторона звернулась з проханням підняти це питання на засіданні сьогодні, 19 вересня.

Нагадаємо, за підсумками попереднього раунду переговорів у Мінську координатор ОБСЄ у гуманітарній підгрупі Тоні Фріш відвідав українських заручників в ОРДЛО, що відбулося на початку вересня.

Нагадаємо, представник України у тристоронній контактній групі у Мінську Леонід Кучма вважає, що змін у питанні звільнення українських заручників не буде до президентських виборів.

Українські Національні Новини

Політика