v-ukrayini-rozshirili-perelik-gromadyan-yakim-nadayetsya-vidstrochka-vid-mobilizatsiyi

В Україні розширили перелік громадян, яким надається відстрочка від мобілізації

 • 519669 переглядiв

КИЇВ. 14 квітня. УНН. Верховна Рада України розширила перелік осіб, яким надається відстрочка від мобілізації. Парламентарі ухвалили відповідний законопроект № 7272, передає УНН з посиланням на партію "Слуга народу".

Цитата

“Ми розширили перелік тих, хто отримає відстрочку. Зокрема це стосується учнів та викладачі закладів професійно-технічної освіти”, – сказала народна депутатка від фракції “Слуга Народу”, голова підкомітету з питань вищої освіти Юлія Гришина.

Деталі

За її словами, після того, як закон набере чинності, під мобілізацію не підпадатимуть:

  • здобувачі професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, асистенти-стажисти, аспіранти та докторанти, які навчаються за денною або дуальною формами;
  • наукові та науково-педагогічні працівники закладів вищої та фахової передвищої освіти, наукових установ та організацій, які мають вчене звання та/або науковий ступінь;
  • педагогічні працівники закладів професійної (професійно-технічної) освіти, закладів загальної середньої освіти, якщо вони працюють за основним місцем роботи не менш як на 0,75 ставки.

Додамо

Як інформував УНН, Генеральний штаб ЗСУ заявив, що призов на строкову військову службу в армію у квітні-червні поточного року не буде проводитись.

Українські Національні Новини

Політика