v-ukrayini-sogodni-znachno-potepliye-na-pivdni-do-22

В Україні сьогодні значно потепліє: на півдні до +22°

 • 18347 переглядiв

КИЇВ. 4 березня. УНН. У більшості регіонів України у середу, 4 березня, очікується дуже тепла погода. Денні максимуми температури сягатимуть 13-17° тепла, у південних областях місцями повітря прогріється до 20-22°. Про це УНН повідомляє з посиланням на дані Укргідрометцентру.

Як зазначили синоптики, таке потепління зумовлено потужною адвекцією тепла (тобто надходженням теплих повітряних мас) з півдня. Водночас на крайньому заході буде значно прохолодніше, оскільки на цю частину країни у середу пошириться вплив баричної улоговини, а атмосферні фронти принесуть західним областям дощі (у Карпатах з мокрим снігом).

Так, 4 березня у більшості західних областей буде хмарно з проясненнями; часом дощ, на Закарпатті та в Карпатах значний дощ, в горах з мокрим снігом; на решті території мінлива хмарність, без опадів. Вночі та вранці у західних, північних та центральних областях місцями туман. Вітер переважно південний, 7-12 м/с. Температура вночі 2-7° тепла; вдень 14-19°, у західних областях та на узбережжі морів 10-15°; на Волині, Львівщині та в Карпатах протягом доби 3-8° тепла.

У Києві без опадів. Вітер південний, 5-10 м/с. Температура вночі 5-7° тепла, вдень 15-17°.

Нагадаємо, синоптики дали прогноз на березень.

Українські Національні Новини

Суспільство