v-ukrayini-sprostili-peredachu-v-orendu-mayna-ukroboronpromu

В Україні спростили передачу в оренду майна Укроборонпрому

 • 146680 переглядiв

КИЇВ. 31 травня. УНН. Верховна Рада сьогодні ухвалила в цілому урядовий законопроект, яким спрощується процедура передачі в оренду майна підприємств концерну ДК “Укроборонпром” для розміщення виробництва, необхідного для армії, повідомив представник Кабміну у парламенті Тарас Мельничук у Telegram, пише УНН.

Деталі

Цей законопроект №7307 передбачає, як повідомляється, що договір оренди укладатиметься на строк дії воєнного стану та 3 місяці після його припинення чи скасування. Стосовно розміру орендної плати, то вона визначається за домовленістю сторін та погоджується уповноваженим суб’єктом управління, але не може становити менше 1% балансової вартості об’єкта оренди.

Передача такого майна в суборенду забороняється.

Орендарем майна не можуть бути громадяни держави-агресора, особи, які прямо чи опосередковано контролюються резидентами держави-агресора, агресором, або діють в їхніх інтересах, кінцеві бенефіціарні власники, засновники (учасники, акціонери) є резидентами іноземної держави, визнаної згідно із законом державою-окупантом та/або державою-агресором.

Також передача майна підприємств концерну ДК “Укроборонпром” в оренду не потребує:

  • внесення інформації про потенційний об’єкт оренди до електронної торгової системи;
  • опублікування інформації про потенційний об’єкт оренди в системі;
  • розміщення в системі оголошення про передачу майна в оренду та проведення аукціону на право оренди майна.

Доповнення

Орендарям держмайна дали пільги на час війни.

Українські Національні Новини

Політика