v-ukrayini-stalo-menshe-sviney

В Україні стало менше свиней

 • 9342 переглядiв

КИЇВ. 28 грудня. УНН. За 11 місяців цього року обсяги вирощування свиней в Україні становили 475,8 тис. т живою вагою, що на 1,8% менше, ніж за відповідний період минулого року. Про це повідомляє аналітичний відділ асоціації "Свинарі України", передає УНН.

Таке скорочення показника пов’язане і зі зменшенням отриманого приплоду (6,26 тис. тонн проти 6,76 тис. тонн), і зі збільшенням падежу серед промислового поголів’я (+4%), кажуть аналітики.

Торік через падіж сільгосппідприємства втратили 7,8 тис. т живої ваги свиней, а у 2018 році такі втрати зросли до 8,1 тис. т, додають в АСУ.

Водночас, попри просідання кількості свиноматок у країні (-11% або 25 тис. голів), їх продуктивність зросла. За одинадцять місяців приплід поросят у розрахунку на 1 свиноматку становив майже 30 кг проти минулорічних 28,8 кг, поінформували в асоціації.

Нагадаємо, як писав УНН, з початку року в Україні через вірус АЧС було знищено майже 32 тис. голів свиней.

На фоні такої статистики на ринках та у вітчизняних магазинах відчутно дорожчає сало і свинина.

Додамо, що АЧС спровокувала небачений ріст показників імпорту свинини та сала в Україну з-за кордону. Як зазначив депутат Сергій Тригубенко, так багато м’яса свиней, як зараз, ми не імпортували останні чотири роки.

Українські Національні Новини

Економіка