v-ukrayini-stanut-trendom-elektrokari-ekspert

В Україні стануть трендом електрокари - експерт

 • 18469 переглядiв

КИЇВ. 16 жовтня. УНН. Країни світу готуються до тренду на електрокари і Україна не виключення. Про це УНН розповів аналітик KyivStratPro Тарас Семенюк.

"Загалом, очевидно, що тренд на електромобілі буде заходити на ринок, не тільки в Україні, але й в Європі, це очевидно. Тут немає ніяких сумнівів", - сказав він.

Експерт вважає, що звичні автомобілі теж залишаться, але їх стане менше, а деякі країни відмовляться від них повністю.

"Буде залишатися сегмент автомобілів внутрішнього згорання, але електрокари будуть заходити. І це, в принципі, політика Німеччини і Сполучних Штатів, які заявили про те, що до 2035 року мають перейти на електрокари повністю", - сказав Семенюк.

На його думку українську інфраструктуру очікує неминучий розвиток, що дозволить великій кількості користувачам переходити на електрокари.

"Це є стратегічно правильно, електро буде розвиватися далі. Те що Україна зацікавлена в розвитку інфраструктури це факт. Це буде тренд, який буде в Україні розвиватися", - додав Семенюк.

Нагадаємо, Мінінфраструктури спільно із бізнесом працює над концепцією розвитку електромобільності.

"Національною транспортною стратегією до 2030 року вже передбачено стимулювання використання електромобілів в Україні. Також внесено низку відповідних змін в українське законодавство. Ми, у свою чергу, розпочинаємо роботу над новою концепцією розвитку електромобільності в Україні задля створення належних умов і для виробництва вітчизняних електромобілів", - заявив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Міністерство Криклія також активно працює над змінами у державні будівельні норми щодо планування і забудови територій, які б дозволили розміщення зарядних станцій на всіх дорогах загального користування та на АЗС.

Окрім індивідуальних авто, в Міністерстві планують популяризувати громадський електротранспорт.

Українські Національні Новини

Економіка