v-ukrayini-startuye-samit-lyublinskogo-trikutnika-na-rivni-glav-derzhav-pidpishut-spilniy-dokument

В Україні стартує саміт Люблінського трикутника на рівні глав держав: підпишуть спільний документ

 • 17354 переглядiв

КИЇВ. 20 грудня. УНН. У понеділок, 20 грудня, відбудеться зустріч Люблінського трикутника на рівні глав держав — президентів України Володимира Зеленського, Польща Анджея Дуди та Литовської Республіки Гітанаса Наусєди, пише УНН.

Цитата

"Мета саміту "Люблінський трикутник" — надати Україні підтримку в умовах тиску та провокацій Росії. Президенти Польші та Литви приїхали до України, щоб дати зрозуміти, що Республіка Польща та Литва, які є членами НАТО, виступають за повний супротив діям Росії на українському кордоні. Саміт Люблінського трикутника також стане ще однією нагодою висловити підтримку Польщі та Литви Україні для євроатлантичної інтеграції", — повідомив президент Польщі.

"Президенти Польщі, Литви та України підпишуть Спільну декларацію від 2 грудня 2021 року", — додав він.

Деталі

За інформацією пресслужби Офісу президента, після перемовин, о 12:45 запланована зустріч Президента України, Президента Республіки Польща та Президента Литовської Республіки з представниками ЗМІ.

Лідери будуть спілкуватись у резиденції "Синьогора" у селі Гута, що в Івано-Франківській області.

Нагадаємо

На початку грудня Зеленський провів розмову у форматі відеоконференції з Президентом Литви Гітанасом Наусєдою та Президентом Польщі Анджеєм Дудою. Лідери Люблінського трикутника обговорили ситуацію на кордоні з Білоруссю і закликали до санкцій проти РФ.

За підсумками було схвалено спільну декларацію.

Додамо

О 13:00 за результатами зустрічі Президент Зеленський вийде на брифінг. Трансляцію ви зможете подивитися на Facebook-сторінці УНН.

Українські Національні Новини

Політика