v-ukrayini-stvoreni-vsi-organi-dlya-efektivnoyi-borotbi-z-koruptsiyeyu-zelenskiy

В Україні створені всі органи для ефективної боротьби з корупцією – Зеленський

 • 41888 переглядiв

КИЇВ. 7 червня. УНН. Україна створила безпрецедентні умови для ефективної роботи антикорупціонерів. Про це заявив Президент України Володимир Зеленський у ході конференції по темі боротьби з корупцією Democracy in Action, передає УНН.

Цитата:

"В частині антикорупційної політики в Україні я хочу підкреслити кілька важливих речей. В Україні на сьогодні створено та на законодавчому рівні забезпечено функціонування системи антикорупційних органів, аналогів якої не існує в жодній іншій країні світу.

Так, до протидії корупції залучені НАЗК, САП, НАБУ, ДБР, Вищий антикорупційний суд, Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів. Після зміни влади - у 2019 році - антикорупційні органи отримали усі можливості для системної та ефективної роботи", - заявив він.

Доповнення

В Україні констатують “нульовий” результат боротьби з корупцією.

“Держпідприємство "СЕТАМ", що займається електронними торгами арештованим майном, в результаті корупційної та іншої злочинної діяльності, наповнило бюджет на 100 млн гривень в 2020 році. При цьому витрати на утримання антикорупційних органів складають 5,6 млрд грн”, — зауважили в “Українському інституті політики”.

На своїй пресконференції у травні Володимир Зеленський зажадав посадок осіб, винних у банкрутстві “Укрзалізниці”. Проте НАБУ та САП не змогли виконати завдання Президента. За минулий рік антикорупціонери направили в суд лише одну справу по "Укрзалізниці", п’ятирічної давнини. Провали на залізниці детективи пояснюють браком кадрів. Своєю чергою у ТСК Ради по “Укрзалізниці” стверджують, що детективи, які мали займатися корупцією в “Укрзалізниці” займалися іншими справами. 

Як повідомляв УНН, головний “залізничний” детектив бюро Денис Гюльмагомедов замість пошуку корупції в “Укрзалізниці” ходив на тренінги фонду “Відродження” Джорджа Сороса, за що отримував гроші. 

Також Гюльмагомедов розслідував справу “Роттердам+”, яку САП закрив вчетверте через брак доказів.

Українські Національні Новини

Політика