v-ukrayini-u-2015-rotsi-bilshe-polovini-khvorikh-na-rak-diznalisya-pro-khvorobu-na-ranniy-stadiyi

В Україні у 2015 році більше половини хворих на рак дізналися про хворобу на ранній стадії

 • 6748 переглядiв

КИЇВ. 14 лютого. УНН. Кількість злоякісних новоутворень, виявлених на ранніх стадіях з усіх локалізацій (І–ІІ стадії – ред.) в Україні у 2015 році становила – 53,7 %, передає УНН з посиланням на резолюцію XIII з'їзду онкологів та радіологів України.

Так, важливою є проблема ранньої діагностики та профілактики онкозахворювань в Україні.

Адже, на сьогодні кількість хворих, які вилікову­ються, становить близько 50%.

"Це значною мірою обумовлено вкрай низьким відсотком виявлення пухлин на доклінічних стадіях, адже кількість злоякісних новоутворень, виявлених на ранніх стадіях з усіх локалізацій (І–ІІ стадії) в Україні у 2015 році становила – 53,7 %", - йдеться у повідомленні.

Загалом, щорічно в Україні на рак занедужує понад 173 тис. осіб, 48,8 % із яких становлять особи працездатного віку.

При цьому, за словами фахівців, для ефективної боротьби із онкозахворюваннями в Україні необхідно створити єдиний медичний простір профілактики та раннього виявлення онкологічних захворювань.

Також нагадаємо, безліч сучасних лікувальних закладів в Україні сьогодні готові запропонувати і жінкам і чоловікам програми обстеження всього тіла — онкоскринінги.

Так, за словами головного лікаря МЦ "Клініка Спіженко" Антона Шкіряка, онкоскринінг - це не лікування, а "техогляд" власного здоров'я.

"Скринінг є своєрідним моніторингом, інакше кажучи - певним баченням здоров'я людини. У разі якщо під час скринінгу, обстеження, здачі аналізів крові у пацієнта виявляють ті чи інші відхилення, або ті чи інші хвороби – це дозволяє лікарю передбачити певні проблеми, які можуть виникнути у пацієнта через рік, два, п'ять, десять і навіть двадцять років. Тобто ви можете пролікувати ту чи іншу хворобу і убезпечити себе від виникнення більш грізного онкологічного захворювання завчасно", - сказав він.

Українські Національні Новини

Здоров'я