v-ukrayini-u-ponad-2-5-raza-zmenshilas-kilkist-zayav-pro-kriminalni-ta-adminpravoporushennya

В Україні у понад 2,5 раза зменшилась кількість заяв про кримінальні та адмінправопорушення

 • 66561 переглядiв

КИЇВ. 28 березня. УНН. В Україні кількість заяв про кримінальні та адмінправопорушення зменшилась у понад 2,5 раза в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Про це повідомив голова Національної поліції України Ігор Клименко, передає УНН з посиланням на Нацполіцію.

Деталі

Клименко повідомив, що за 33 дні повномасштабної війни росії проти України поліція отримала понад 900 тисяч повідомлень від громадян. Найчастіше люди звертаються за інформаційною та консультаційною допомогою.

Цитата

"Також активно повідомляють про виявлення підозрілих осіб чи ймовірно вибухонебезпечних предметів. Загалом кількість заяв про кримінальні та адмінправопорушення зменшилась у понад 2,5 рази в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Наразі за зверненнями громадян зафіксовано скоєння близько 13 тисяч злочинів, з них більше 10 тисяч - тяжкі та особливо тяжкі", - повідомив Клименко.

Додамо

Клименко окремо звернув увагу на крадіжки, вчинені в умовах воєнного стану.

"За такими фактами вже зареєстровано понад 330 кримінальних проваджень. Дякуємо небайдужим громадянам, які допомагають поліції затримувати мародерів. Однак прошу вас бути гуманнішими. Так, ці особи скоїли злочини в цей надзвичайно складний для всіх час, але не варто відверто знущатися та катувати їх. Вони відповідатимуть за Законом, бо Україна - правова Держава", - сказав Клименко.

Нагадаємо

Поліція Київщини затримала 7 мародерів на макарівській АЗС.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП