v-ukrayini-vid-min-zaginulo-bilshe-mirnikh-zhiteliv-nizh-u-siriyi-y-afganistani-the-washington-post

В Україні від мін загинуло більше мирних жителів, ніж у Сирії й Афганістані - The Washington Post

 • 15014 переглядiв

КИЇВ. 22 листопада. УНН. Міжнародна спільнота вважає схід України одним з найбільш небезпечних для цивільного населення районів світу через масове мінування території. Про це повідомляє видання The Washington Post, передає УНН.

За інформацією, представленою Організацією Об'єднаних Націй, містечко Мирна Долина, що в Попасненському районі Донбасу, є одним з найбільш замінованих районів у світі. За словами дослідників, зокрема, внаслідок вибухів протитанкових мін тут загинуло більше людей, ніж будь-де в світі; число загиблих тут перевершила кількість жертв у Сирії, Ємені чи на полях боїв в Африці, повідомили в ООН.

Згідно даних гуманітарної організації з розмінування "Halo Trust", на Сході України наземні міни спричинили 1776 жертв, з яких 238 загиблих серед мирного населення, а також 491 поранених від початку війни в 2014 році.

За останні роки збільшився рівень смертності через міни та не розірвані боєприпаси серед цивільного населення – це тенденція, яка, ймовірно, триватиме по мірі того, як внутрішньо переміщені сім'ї будуть повертаються в райони, де бойові дії вщухають, але на яких залишаються вибухонебезпечні пристрої, зазначає видання.

Нагадаємо, цього року більше чверті жертв серед цивільного населення на Донбасі постраждали через міни та боєприпаси, які не розірвалися.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП