v-ukrayini-vidbulisya-vdali-viprobuvannya-krilatoyi-raketi-neptun

В Україні відбулися вдалі випробування крилатої ракети "Нептун"

 • 40923 переглядiв

КИЇВ. 5 квітня. УНН. Сьогодні на Одещині відбулися вдалі чергові випробування крилатої ракети "Нептун", яка буде поставлена на озброєння Військово-морських сил Збройних сил України. Відео з випробувань оприлюднив у Twitter Президент України Петро Порошенко, передає УНН.

"Сьогодні і зараз тут, на полігоні в Одеській області, проходять одні з завершальних випробувань нової крилатої ракети, яку буде поставлена на озброєння Військово-морських сил Збройних сил України. Це є ракета протикорабельної, ракета берегової оборони, ракета, яка може використовуватись Сухопутними силами України", - сказав Президент у відеозверненні.

За його словами, усі складові та комплектуючі комплексу крилатих ракет наземного базування для ураження морських та берегових цілей "Нептун" вироблені на українських оборонних підприємствах. Черговий етап випробування відбувся успішно.

"Сьогодні ми готові до того, щоб завершити випробування і за моїм наказом, у надзвичайно короткий термін поставити на озброєння і озброїти частини Військово-морських сил і Сухопутних військ", - додав він.

У грудні 2018 року під час випробувань крилата ракета "Нептун" вразила ціль з 280 км.

Як повідомляв УНН, у грудні минулого року секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що Україна боронитиме узбережжя морів ракетами, здатними знищити Керченський міст.

Щодня посилюємо обороноздадність країни.

Вітаю всіх з вдалими випробуваннями крилатої ракети "Нептун", яка буде поставлена на озброєння Військово-Морських Сил Збройних Сил України. pic.twitter.com/Z5riCtKsyQ

— Петро Порошенко (@poroshenko) 5 апреля 2019 г.

Усі складові та комплектуючі комплексу крилатих ракет наземного базування для ураження морських та берегових цілей «Нептун» вироблені на українських оборонних підприємствах. Черговий етап випробування пройшов успішно. pic.twitter.com/g0YUXzd90B

— Петро Порошенко (@poroshenko) 5 апреля 2019 г.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Обидва військові кораблі НАТО вже вийшли з порту Одеси

     • 21624 переглядiв

    У київському супермаркеті побили до смерті людину

     • 15729 переглядiв

    За два роки знеболювальні препарати подорожчали на 34%

     • 6357 переглядiв

    У Карпатах лавинна небезпека збережеться до неділі

     • 13356 переглядiв

    СБУ затримала угруповання рецидивістів-наркоторговців

     • 9755 переглядiв