v-ukrayini-vidkrili-shlyakh-do-stvorennya-elektronnogo-derzhreyestru-geografichnikh-nazv

В Україні відкрили шлях до створення електронного Держреєстру географічних назв

 • 10447 переглядiв

КИЇВ. 3 лютого. УНН. Верховна Рада прийняла за основу законопроект 4079 щодо удосконалення діяльності, пов'язаної із встановленням, унормуванням, обліком, реєстрацією, використанням та збереженням географічних назв. Відповідне рішення підтримали 310 народних депутатів України, передає кореспондент УНН.

Цитата:

"На сьогодні такі географічні назви і означення, як назви річок, озер, міст, селищ, фактично не внесені в Єдину інформаційну систему. Даний законопроект дозволить внести всю інформацію про географічні назви в національну інфраструктуру геопросторових даних, визначає адміністратора цього реєстру, закріплює принцип відкритостей відомостей про назви географічних об’єктів і, що важливо, забезпечує безкоштовний та вільний доступ до відповідних відомостей", - пояснив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Висоцький під час виступу в парламенті.

Деталі

Згідно з пояснювальною запискою, проект акту розроблено у зв’язку з необхідністю врегулювати діяльність із створення та ведення Державного реєстру географічних назв в електронному вигляді та доступу до його відомостей, здійснення обліку і державної реєстрації географічних назв, сприяти підвищенню ефективності прийняття органами державної влади та органами місцевого самоврядування управлінських рішень.

Що було раніше

У жовтні 2019 року Президент України Володимир Зеленський підписав закон про узгодження українського законодавства щодо охорони прав на географічні зазначення з правом ЄС.

Українські Національні Новини

Політика