v-ukrayini-vidkrilosya-sche-odne-latviyske-konsulstvo

В Україні відкрилося ще одне консульство Латвії

 • 14130 переглядiв

КИЇВ. 8 жовтня. УНН. Сьогодні в центрі Запоріжжя запрацювала нова державна установа – Почесне консульство Латвійської Республіки. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу Запорізької ОДА.

Голова облдержадміністрації Віталій Туринок привітав учасників церемонії та зазначив, що відкриття консульства - це значний крок до зближення наших країн та регіонів.

"Вітаю всіх із частинкою Латвії в Запоріжжі. Тепер не потрібно купувати квиток та рушати до столиці, щоб отримати необхідні послуги. Все це тепер є у нас. Заходьте до цього консульства з пропозиціями та ідеями", - сказав він.

Також, міністр закордонних справ Латвійської Республіки Едгарс Рінкевичс представив громаді нового Почесного консула Латвійської Республіки в місті Запоріжжя Юрія Підгорного, який доклав чимало зусиль, щоб саме в Запоріжжі відкрилося п’яте Почесне консульство Латвійської Республіки.

"Для мене честь бути тут та відкривати Почесне консульство Латвійської Республіки…. В Латвії є значний інтерес до співпраці з Україною, і ми маємо досвід, яким би залюбки поділилися з вами. Сподіваюсь на плідну співпрацю", – сказав Рінкевичс.

Зазначається, що нове представництво дозволить поглибити економічні, соціальні зв'язки, культурне співробітництво між Запорізькою областю та Латвійською Республікою.

Нагадаємо, Латвія пообіцяла Україні активну підтримку в міжнародних організаціях.

Українські Національні Новини

Політика