v-ukrayini-vidobutok-vugillya-na-derzhshakhtakh-vpav-priblizno-na-tretinu-cherez-okupatsiyu-shmigal

В Україні видобуток вугілля на держшахтах впав приблизно на третину через окупацію – Шмигаль

 • 133048 переглядiв

КИЇВ. 7 червня. УНН. Видобуток вугілля на державних шахтах впав приблизно на третину через окупацію частини об’єктів. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду, передає УНН.

Цитата

«Стосовно вугілля та електроенергії. Зараз окуповано Запорізьку атомну електростанцію, Каховську гідроелектростанцію, три ТЕС та близько 40% всіх наших об’єктів відновлювальної енергетики. На частині наших станцій підвезення вугілля заблоковано через загрозу обстрілів, а також є логістичні проблеми й руйнування. Видобуток вугілля на державних шахтах впав приблизно на третину через окупацію частини об’єктів», - сказав Шмигаль.

Деталі

Проте він зазначив, шо є альтернативні варіанти, і тому на початок опалювального сезону об’єми вугілля на складах розраховують довести до щонайменше 2 млн тонн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донеччині зупинили роботу Слов'янської ТЕС через обстріл

«Це дозволить забезпечити стабільність поставок і для населення, і для бізнесу. Максимальний показник, який ми маємо намір накопичити — близько 3 млн тонн вугілля на початок опалювального сезону. Таке завдання в нас поставлене перед Міністерством енергетики», - розповів Шмигаль.

Окрім того, Шмигаль повідомив, що російські війська зруйнували більш ніж 200 котелень і дуже сильно пошкодили Кременчуцьку, Чернігівську, Охтирську, Луганську, Сєвєродонецьку ТЕЦ.

«Пошкоджені сотні ліній електропередач та трансформаторних підстанцій. Збитки енергетичної інфраструктури та енергетиків уже сягнули десятків мільярдів гривень. В цих умовах Уряд робить все, аби цієї зими всі українці були зі світлом і теплом», - розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Війна в Україні може призвести до енергетичної кризи "в стилі 1970-х років"

За його словами, ремонти й модернізація обладнання та мереж – це зараз ключове завдання, яке мають спільно зробити Уряд, місцева влада та бізнес.

«Ремонтні роботи там, де це можливо, уже розпочалися. Міністерство розвитку громад та територій відповідальне за реалізацію проектів відбудови. Маємо запевнення, що по об’єктах теплопостачання в Чернігові, Кременчуку, Охтирці все буде зроблено вчасно й сотні тисяч наших громадян будуть із теплом узимку», - повідомив Шмигаль.

Українські Національні Новини

Політика