v-ukrayini-vidpravili-pid-vartu-pidozryuvanikh-u-zbuti-falsifikovanikh-likiv-na-teritoriyi-18-krayin

В Україні відправили під варту підозрюваних у збуті фальсифікованих ліків на території 18 країн

 • 12787 переглядiв

КИЇВ. 11 лютого. УНН. В Україні відправили під варту із правом застави осіб, які підозрюються у збуті фальсифікованих ліків на території 18 країн. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Офісу Генпрокурора.

"У понеділок, 10 лютого 2020 року, за клопотанням прокурорів Офісу Генерального прокурора двом особам, які підозрюються у створенні злочинної організації, що займалась виготовленням та реалізацією на території України та поза її межами фальсифікованих лікарських засобів, змінено запобіжний захід – на тримання під вартою з альтернативою внесення 3 млн грн та 5 млн грн застави", - сказано у повідомленні.

За даними слідства, злочинна організація налагодила збут фальсифікованих лікарських засобів на території 18 країн, в тому числі у США, ЄС, країнах Азії та Близького Сходу. Потерпілими від її "діяльності" стали 13 найбільших світових фармацевтичних компаній.

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, раніше Офіс Генерального прокурора спільно з Нацполіцією повідомили про підозру вказаним особам у вчиненні кримінальних правопорушень за ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації), ч. 3 ст. 321-1 (фальсифікація лікарських засобів або обіг фальсифікованих лікарських засобів), ч. 3 ст. 229 (незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару), ч. 3 ст. 305 (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів або фальсифікованих лікарських засобів), ч. 3 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) КК України.

Як раніше повідомлялося в УНН, у Полтавській області правоохоронці блокували діяльність угруповання, яке спеціалізувалося на нелегальному виробництві та збуті фальсифікованих лікарських засобів.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП