v-ukrayini-vidremontuyut-220-opornikh-likaren-vzhe-tsogo-roku-zelenskiy

В Україні відремонтують 220 опорних лікарень вже цього року – Зеленський

 • 14678 переглядiв

КИЇВ. 19 лютого. УНН. В Україні цього року відремонтують 220 опорних лікарень. Про це під час свого візиту до Бориспільської багатопрофільної лікарні інтенсивного лікування повідомив Президент України Володимир Зеленський, передає кореспондент УНН.

"Ви бачите зараз Бориспільську лікарня, але у нас дуже багато лікарень в Україні. Ми знайшли кошти, яких не було в міністерстві, окремі кошти від грошей Нафтогазу, і 220, ми так сказали, що 220 опорних лікарень буде відремонтовано цього року. Це тільки початок, і люди це побачать і відчують", - повідомив Зеленський.

Він також зазначив, що у людей не має бути відчуття, що всі інші лікарні закриваються, навпаки – реформа у цій сфері має призвести до покращення умов для лікарів та пацієнтів.

"Є відчуття у людей в країні, що лікарні будуть закриватись, лікарі без заробітної плати – все це не є правдою. Реформа повинна бути направлена навпаки, щоб збільшити зарплату лікарям, і головне, щоб були умови для лікарів і пацієнтів", - додав Зеленський.

Додамо, що опорні лікарні – це заклади, де пацієнти будуть отримувати основні медичні послуги та екстрену допомогу. Головна умова, що шлях до шпиталю не займатиме понад годину.

Як раніше повідомляв УНН, у МОЗ розповіли, що має змінитись в госпітальному секторі.

Українські Національні Новини

Політика