v-ukrayini-vidznachili-zbilshennya-potoku-inozemnikh-turistiv

В Україні відзначили збільшення потоку іноземних туристів

 • 24801 переглядiв

КИЇВ. 8 квітня. УНН. До України повертаються іноземні туристи, потік яких значно впав з початком "Євромайдану" і бойових дій на Донбасі. Про це повідомив директор Центру розвитку туризму України Володимир Царук в коментарі кореспонденту УНН.

"Після спаду турпотоку 2014-2016 років уже третій рік поспіль відбувається зростання потоку іноземних туристів. Повертаються до нас білоруси, поляки, молдавани і громадяни інших країн, оскільки є лоукостери і є можливість ними літати, щоб відпочивати в Україні", - зазначив Царук.

При цьому він додав, що найбільша кількість туристів приїжджає з Польщі, Білорусі, Туреччини, Ізраїлю, а також з Молдови.
Водночас, на думку експерта, в Україні не вистачає комфортних готелів класу 3-4 зірки. Зокрема така ситуація склалась у Херсонській області, куди також їдуть іноземці на відпочинок.

Нагадаємо, при купівлі туристичного пакета в турагентстві, аби не стати жертвою шахраїв, варто уважно ознайомитись із договором, в якому прописані обов’язки сторін, перевірити інформацію про агентство через туроператора, здійснювати оплату у безготівковій формі, а після цього пересвідчитись у переведенні грошей туроператору.

Найбільш популярними напрямками для поїздок на літо для українців залишаються Туреччина та Єгипет, хоча потік туристів збільшився і в європейські країни.

Українські Національні Новини

Економіка