v-ukrayini-vislovili-oburennya-cherez-represiyi-proti-zhurnalistiv-v-bilorusi

В Україні висловили обурення через репресії проти журналістів в Білорусі

 • 14289 переглядiв

КИЇВ. 21 лютого. УНН. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба та міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко висловили обурення щодо репресій проти журналістів у Білорусі. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу МЗС України.

Цитата

"Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба спільно з міністром культури та інформаційної політики Олександром Ткаченком висловлюють обурення подіями в Республіці Білорусь, де владні інституції продовжують утиски та репресії проти журналістів", - йдеться в заяві.

Деталі

В заяві повідомляється, що весь демократичний світ визнає засоби масової інформації четвертою владою та не втручається у їхню професійну діяльність. Наступ на свободу слова, життя та здоров’я журналістів у Республіці Білорусь відкрито порушує ці базові принципи.

"Україна рішуче стоїть на захисті демократії і свободи журналістської діяльності та разом із міжнародним співтовариством засуджує наступ білоруської влади на представників ЗМІ. Особливе занепокоєння викликає деструктивна діяльність Росії, яка з використанням своєї армії пропагандистів повністю узурпувала інформаційний простір Білорусі, позбавивши білорусів права на вільний доступ до різних джерел інформації", - зазначається в заяві.

Що було до цього

В офісі Білоруської асоціації журналістів, філіях правозахисного центру "Вясна" і в квартирах незалежних журналістів і правозахисників в різних містах Білорусі силовики влаштували обшуки.

Доповнення

Події в Білорусі свідчать про посилення кампанії залякування і нападів на активістів громадянського суспільства, правозахисників і журналістів, заявив прес-секретар Європейської служби зовнішньополітичних дій Петер Стано. Після такого наступу на громадянське суспільство ЄС може ввести додаткові санкції.

Українські Національні Новини

Політика