v-ukrayini-vprovadyat-yevrodirektivi-z-okhoroni-povitrya-ta-povodzhennya-z-vidkhodami

В Україні впровадять євродирективи з охорони повітря та поводження з відходами

 • 11333 переглядiв

КИЇВ. 13 листопада. УНН. Україна приєдналася до проекту "APENA 2", в рамках якого впровадить основні норми європейського законодавства із охорони атмосферного повітря та поводження з відходами. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Державної екологічної інспекції.

"Охорона атмосферного повітря та поводження з відходами в Україні будуть здійснюватися за європейськими стандартами. Державна екологічна інспекція приєдналась до участі у проекті Євросоюзу "APENA 2" ("Підтримка України в наближенні законодавства ЄС у сфері навколишнього природного середовища")", - сказав голова Держекоінспекції Андрій Мальований.

Він зазначив, що ця довготривала програма передбачає співпрацю ДЕІ з міжнародними експертами над підготовкою законодавчих та нормативно-правових змін згідно з вимогами ЄС.

"Впродовж 3 років реалізації проекту "APENA 2" фахівці інспекції зможуть отримувати консультації щодо створення проектів законів, постанов та наказів, брати участь у заходах проекту та вдосконалювати знання європейського законодавства", - додав Мальований.

Вказано, що окрім впровадження європейських законодавчих вимог, Держекоінспекція також долучиться до розробки інтегрованої інформаційної системи з управління відходами, а працівники ДЕІ зможуть підвищити свою кваліфікацію у частині європейських екологічних стандартів, проходячи тренінги.

За словами голови Держекоінспекції, робочий план співпраці передбачає:

▪️ консультації для ДЕІ стосовно впровадження директив ЄС щодо якості атмосферного повітря та законодавства ЄС про захоронення та утилізацію відходів видобувної промисловості;

▪️ участь у розробці та втіленні інтегрованої інформаційної системи з управління відходами, де у відкритому доступі знаходитиметься інформація про ліцензії, видані для проведення діяльності у сфері поводження з відходами, розміщення полігонів та сміттєзвалищ, дані про забруднювачів та переробні потужності;

▪️ проходження фахівцями тренінгів з питань дотримання екологічних стандартів ЄС.

Нагадаємо, наприкінці жовтня Київ знову потрапив у ТОП-3 міст світу з найбруднішим повітрям.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    МХП посилив маркетинг

     • 21235 переглядiв

    Держінспекція не погоджувала добудову Хмельницької АЕС

     • 12669 переглядiв

    Біржова торгівля електроенергією: Міненерго переймає досвід ЄС

     • 12692 переглядiв

    У Хмельницькому автобус наїхав на двох дітей на переході

     • 13198 переглядiв