v-ukrayini-vstanovili-periodichnist-provedennya-perepisu-naselennya-ne-ridshe-odnogo-razu-na-10-rokiv

В Україні вирішили проводити перепис населення раз на 10 років

 • 122830 переглядiв

КИЇВ. 19 липня. УНН. Верховна Рада встановила періодичність проведення перепису населення України не рідше одного разу на 10 років, повідомив нардеп Павло Фролов, пише УНН.

Цитата

"Законом 5108 установили періодичність проведення Всеукраїнського перепису населення не рідше 1 разу на 10 років, дані для перепису - отримувати сучасними методами (заповнення переписної документації за допомогою спец-програмного забезпечення в Інтернеті, використання національних електронних інформаційних ресурсів/систем)", - зазначив Фролов.

Деталі

Зі слів представника уряду у парламенті Тараса Мельничука, йдеться про законопроект про внесення змін до деяких законів України щодо державної статистичної діяльності, ухвалений в другому читанні та в цілому 237 голосами.

"Метою законопроекту є створення правових умов для отримання органами державної статистики об'єктивної статистичної інформації про соціально-демографічний стан населення країни. Одержання такої інформації допоможе дати оцінку ефективності проведених державних реформ у минулому, спрогнозувати соціально-економічний розвиток країни та внести корективи в тих сферах державної політики, де це необхідно", - зазначив він у Telegram.

Раніше

Кабінет міністрів ще у 2020 році, до повномасштабної війни рф проти України, погодив пропозицію Державної служби статистики щодо проведення у 2023 році Всеукраїнського перепису населення. На цей процес із Державного бюджету мали виділити 7,26 мільярда гривень.

Українські Національні Новини

Політика