v-ukrayini-vzhe-davno-nemaye-vitchiznyanogo-avtopromu-ekspert

В Україні вже давно немає вітчизняного автопрому - експерт

 • 9102 переглядiв

КИЇВ. 15 травня. УНН. Такого поняття, як вітчизняний автопром, у нас вже немає. Про це в коментарі УНН заявив експерт з транспортних питань В'ячеслав Коновалов.

"АвтоЗАЗ - "стоїть". Правда, випустив з початку року декілька тракторів, декілька автобусів і вантажівок. Луцький завод (ЛуАЗ - ред.) - тиша, Іллічівський - теж. Черкаський завод хіба що військове замовлення рятує, Кременчуцький автоскладальний - тиша. Ще у Харкові намагалися щось збирати. Такого поняття, як вітчизняний автопром, у нас вже немає. Тому і захищати сьогодні практично нічого", - наголосив він.

При цьому, є російські авто, є "євробляхи" і є імпортні авто, зазначив експерт.

"Сьогодні в Україну поставляються російські автомобілі, але не масово. Зокрема - є схема поставок через Білорусь. А так, в основному, український ринок автомобілів демонструє своє зростання через ввезення "євроблях" та імпортних автомобілів", - сказав він.

Нагадаємо, минулого тижня Глава комітету ВР з питань податкової і митної політики Ніна Южаніна заявила, що питання про легалізацію "євроблях" буде на порядку денному тільки після узгодження захисту вітчизняного ринку.

Серед тих, хто категорично проти легалізації "євроблях" - член цього ж Комітету, народний депутат від групи "Відродження" Дмитро Святаш, який лобіює інтереси автокомпаній "АІС", що належать йому та Василю Полякову.

Також нагадаємо, компанії "АІС" продають українцям російські "буханки" за подвійною ціною.

Українські Національні Новини

Економіка