v-ukrayini-vzhe-narakhovuyetsya-ponad-470-tisyach-uchasnikiv-boyovikh-diy

В Україні вже нараховується понад 470 тисяч учасників бойових дій

 • 251541 переглядiв

КИЇВ. 9 травня. УНН. В Україні на обліку в органах соціального захисту населення перебуває понад 470 тисяч учасників бойових дій. Про це у відповіді на інформаційний запит УНН повідомили у Міністерстві у справах ветеранів України.

Цитата

"З початку 2022 року до Реєстру внесена інформація про 1 074 учасника бойових дій, серед них жінок – 161 особа", - йдеться у відповіді на запит.

Деталі

Повідомляється, що всього до Реєстру внесена інформація про 440 451 учасника бойових дій, серед них жінок – 24 148 осіб.

"За даними органів соціального захисту населення обласних та Київської міської державної адміністрацій станом на 01.01.2022 на обліку перебуває 476 873 учасника бойових дій", - зазначається у відповіді на запит.

Додамо

25 грудня 2019 року набув чинності закон щодо надання статусу та соціальних гарантій окремим особам із числа учасників антитерористичної операції.

Для того, щоб добровольцям отримати статус учасника бойових дій, їм потрібно зібрати пакет документів та подати їх на вивчення комісії.

Доповнення

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про внесення змін до закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, який визнає добровольців територіальної оборони ЗСУ ветеранами війни.

Українські Національні Новини

Суспільство