v-ukrayini-z-1-veresnya-vidnovitsya-navchalniy-protses-ale-ye-odna-umova

В Україні з 1 вересня відновиться навчальний процес, але є одна умова

 • 188966 переглядiв

КИЇВ. 24 травня. УНН. В Україні школярі поновлять навчання з 1 вересня. Проте вони зможуть піти лише до тих навчальних закладів, будинки яких обладнано укриттям на випадок обстрілу. Про це повідомляє УНН з посиланням на заяву заступника міністра освіти Андрія Вітренка у прямому ефірі всеукраїнського телемарафону.

Цитата

"Ми робимо все, щоб відновити процес навчання. У багатьох регіонах України навчання відновлено з 14 березня (дистанційне або змішане). Ми опрацьовуємо механізми, за яких 1 вересня розпочнеться офлайн-навчання в школах. Все залежить від безпекової ситуації в країні", - каже він.

Деталі

Вітренко зазначив, що наразі проводиться аудит шкіл на предмет того, чи є у них бомбосховища, щоб забезпечити безпеку дітей та педагогічних працівників.

"За нашими планами, відкриються ті школи, які зможуть бути забезпечені бомбосховищами. Такі школи в Україні існують", - підкреслив заступник.

За його словами, в Україні велика кількість зруйнованих закладів освіти. На сьогоднішній день більше 1600 закладів постраждали від дій окупантів та більше 100 зруйновано вщент.

Нагадаємо 

Російські окупанти використовують українські школи як свої казарми, військові склади і локації для селфі. 

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі