v-ukrayini-z-10-grudnya-zaboronyat-bezkoshtovne-rozpovsyudzhennya-plastikovikh-paketiv

Цього місяця в Україні заборонять безкоштовне розповсюдження пластикових пакетів

 • 21180 переглядiв

КИЇВ. 1 грудня. УНН. Із 10 грудня в Україні набирає чинності закон “Про обмеження обігу пластикових пакетів на території України”. Про це повідомляє пресслужба Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, інформує УНН.

Цитата

"У магазинах, супермаркетах, аптеках, закладах харчування та сфері надання послуг буде заборонено безоплатне розповсюдження пластикових пакетів. Окрім біорозкладних пакетів, а також надтонких пластикових пакетів, що є первинною упаковкою для свіжої риби, м’яса і продуктів із них, сипучих продуктів та льоду. До порушників цієї вимоги застосовуватимуться адміністративно-господарські санкції", — ідеться у повідомленні.

Деталі

Виконувач обов’язків міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець зазначив, що така практика не нова, за аналогічними правилами живуть європейці.

"Обмеження обігу пластикових пакетів на території України — це насамперед про запобігання утворенню відходів. Використання пластикових пакетів стане зваженим, а українці поступово звикнуть брати пакети лише за реальною потребою. Практика, яка наразі запроваджується в Україні, не є новою. За аналогічними правилами живуть європейці, такі обмеження встановили десятки країн світу. І ми також рухаємося цивілізованим шляхом", — додав Стрілець.

Як зазначають, згодом в Україні обмежать обіг та виробництво пластикової продукції одноразового використання.

Нагадаємо

Закон про обмеження обігу пластикових пакетів на території України Верховна Рада ухвалила у червні цього року.

Українські Національні Новини

Суспільство