v-ukrayini-z-3-grudnya-bude-zaboroneno-vyizd-inozemtsiv-z-krayin-de-rozpovsyudzheniy-shtam-omikron

В Україні з 3 грудня буде заборонено в’їзд іноземців з країн, де розповсюджений штам “Омікрон”

 • 15116 переглядiв

КИЇВ. 2 грудня. УНН. Кабінет міністрів України прийняв постанову про заборону перетину українського кордону іноземцям та особам без громадянства, які прибули з країн, де наразі зафіксовано розповсюдження нового штаму коронавірусу “Омікрон”, передає кореспондент УНН.

Відповідне рішення було ухвалене на засіданні уряду 2 грудня.

Деталі

З 00:00 3 грудня 2021 року на період дії карантину в Україні установлюється заборона на в'їзд іноземцям та особам без громадянства, які прибули з ПАР, Ботсвани, Зімбабве, Намібії, Лесото, Есватіні, Мозамбік, Малаві та перебували на їх території не менше семи днів протягом останніх 14 днів.

Водночас обов'язкову самоізоляцію, обсервацію мають пройти громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які постійно проживають на території України, є подружжям або дітьми громадян України, які прибувають в Україну з вказаних вище країн та перебували на їх території не менше семи днів протягом останніх 14 днів.

Доповнення

Перша людина, інфікована штамом B.1.1.529, була виявлена нещодавно в Ботсвані. Згідно з даними місцевої радіостанції SABC, йдеться про громадянина ПАР. Всесвітня організація охорони здоров'я 26 листопада назвала новий штам COVID-19 грецькою буквою Omicron. Організація кваліфікувала новий варіант як такий, що викликає занепокоєння.

Новий штам вже був виявлений у декількох європейських країнах, США, Ізраїлі, Гонконгу, Японії, Канаді та Австралії. Багато країн почали обмежувати або забороняти поїздки з країн півдня Африки, щоб приборкати поширення цього варіанту.

Українські Національні Новини

Суспільство