v-ukrayini-z-pochatku-roku-oblikovano-odne-provadzhennya-schodo-ekotsidu

В Україні з початку року обліковано одне провадження щодо екоциду

 • 23623 переглядiв

КИЇВ. 5 серпня. УНН. В Україні з початку 2019 року обліковано лише одно провадження стосовно масового знищення рослинного або тваринного світу, отруєння атмосфери або водних ресурсів, а також вчинення інших дій, що можуть спричинити екологічну катастрофу. Про це у відповідь на інформаційний запит УНН повідомили у Генеральній прокуратурі України.

Так, в Україні упродовж січня-червня 2019 року обліковано та зареєстровано 1 кримінальне провадження за ст. 441 (Екоцид) КК України. Наразі провадження не закрито та до суду справа ще не направлена.

Всього ж упродовж 2015-2018 років обліковано 6 кримінальних проваджень за ст. 441 (Екоцид) КК України. Загалом зареєстровано 9 кримінальних правопорушень. З цієї кількості закрито 3 провадження. Проте протягом цих чотирьох років жодного провадження по екоциду не було направлено до суду.

Довідково.
Екоцид – масове знищення рослинного чи тваринного світу, отруєння біоресурсів, атмосфери, а також інші дії, які здатні спричинити екологічну катастрофу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В окупованому Криму твердять про екологічну катастрофу через забруднення морської води 

Нагадаємо, СБУ заявляє, що керівництво "АрселорМіттал" допустило порушення техніки безпеки, результатом якого став витік радіації на підприємстві.

Українські Національні Новини

Здоров'я

    Популярні

    Новини по темі

    Про новий склад уряду говорити рано — Разумков

     • 7206 переглядiв

    Президент України відвідає Туреччину

     • 10263 переглядiв

    Кількість жертв ДТП і вибуху в Каїрі зросла до 19

     • 7766 переглядiв

    МінАПК планує змінити форму підтримки фермерів

     • 23194 переглядiв

    Внаслідок негоди в Одеській області загинув чоловік

     • 11756 переглядiв