v-ukrayini-z-ponedilka-vidnovlyat-kontrol-shvidkosti-na-dorogakh

В Україні з понеділка відновлять контроль швидкості на дорогах

 • 22174 переглядiв

КИЇВ. 4 жовтня. УНН. Кабінет міністрів України відновлює масштабний контроль швидкості спеціальними засобами і силами Національної поліції. Про це повідомила прес-служби голови уряду з посиланням на заяву Володимира Гройсмана під час спілкування з пресою у Кам’янці-Подільському, передає УНН.

“Вже з понеділка — 8 жовтня”, — зазначив прем’єр, говорячи про дату початку контроля.

Він пояснив, що наступний тиждень режим контролю руху носитиме виключно просвітницький характер: водіїв будуть усно попереджати про перевищення. Пізніше до порушників почнуть застосовувати штрафні санкції відповідно до законодавства.

“І тут я маю сказати: мені не треба ні штрафи, ні покарання. Потрібно, аби і водії були здорові, і пішоходи. Перший тиждень Нацполіція буде попереджати. Далі — задіємо всі механізми”, — пояснив В.Гройсман.

Він також зазначив, що правоохоронці будуть перевіряти дотримання технічних норм виводу транспорту в рейс.

Зазначимо, за даними МВС, з 8 жовтня  в місцях концентрації ДТП та на аварійно-небезпечних ділянках доріг міжнародного значення патрульні поліцейські почнуть використовувати засоби для контролю за дотриманням водіями встановлених швидкісних режимів – портативні пристрої вимірювання швидкості TruCam.

У місцях фіксації порушень швидкісного режиму також будуть службові транспортні засоби з обов'язковим увімкненням маячків синього кольору.

TruCam має лазерне наведення, що дозволяє вимірювати швидкість на відстані до 1200 метрів, працює до 15 годин без підзарядки. Має карту пам’яті на 16 тисяч відеороликів чи 40 тисяч фото. Робить до 3 фотокадрів в секунду. Має два режими – автоматичний та ручний. Крім того, обладнаний GPS-датчиком.

Нагадаємо, на минулому тижні вже стартували тендери із закупівлі обладнання для автоматичного контролю швидкості на дорогах.

Раніше Європейський інвестиційний банк пообіцяв Україні свою допомогу в запровадженні на законодавчому рівні європейські стандарти проектування доріг з урахуванням їхньої безпеки.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП