v-ukrayini-za-uchasti-yevropeyskikh-radnikiv-rozpochali-robotu-nad-vidokremlennyam-gts

В Україні за участі європейських радників розпочали роботу над відокремленням ГТС

 • 8847 переглядiв

КИЇВ. 3 червня. УНН. В Україні за участі європейських радників розпочали роботу над відокремленням ГТС. Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу АТ "Укртрансгаз".

"АТ "Укртрансгаз" залучив експертів з провідних європейських газотранспортних компаній до розбудови роботи незалежного Оператора ГТС України. Своїх представників делегував Консорціум газових компаній ЄС, які підтримують процес анбандлінгу української ГТС та зацікавлені у подальшій участі в управлінні системою", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що досвід радників допоможе у розбудові управлінських процесів та технічних регламентів оператора ГТС у відповідності до вимог ЄС та найкращих європейських практик.

Зокрема, експерти будуть брати активну участь у проекті відокремлення та допомагати у проходженні сертифікації нового оператора ГТС з боку НКРЕКП та Секретаріату Енергетичного Співтовариства до кінця поточного року.

"Залучення цих фахівців є першим етапом співпраці між українським та європейськими операторами ГТС в рамках Угоди про створення спільної робочої групи, яку було підписано на початку квітня поточного року", - додали в "Укртрансгазі".

Сьогодні, 3 червня, представники компаній GRTgaz S.A. (Франція), Gasunie (Нідерланди) та Snam S.p.A. (Італія) розпочали роботу на посадах радників генерального директора філії "Оператор ГТС України" АТ "Укртрансгаз".

Серед представників європейських газотранспортних компаній:

• Yves Brulle (Ів Брюлле), представник GRTgaz – радник з питань розвитку мережі та інвестиційного планування. Раніше – старший аналітик зі стратегії GRTgaz (Франція).
• Willem Coppoolse (Вільям Копулс), представник Gasunie – радник з комерційної діяльності. Раніше – директор з розвитку бізнесу в регіоні Росія та Україна ENGIE Europe NECST.
• Vincenzo Mauro Cannizzo (Вінчензо Мауро Каніццо), представник Snam – радник з питань газовимірювань та метрології. Раніше – голова департаменту якості послуг Snam (Італія).
• Andrea Rovelli (Андреа Ровеллі), представник Snam – радник з експлуатації мережі та питань охорони праці та екології. Раніше – керівник проекту з управління ризиками Snam (Італія).

Нагадаємо, у травні 2019 року Кабмін затвердив рішення про відокремлення (анбандлінг) ГТС. 

Як повідомляв УНН, між компанією НАК "Нафтогаз України" та Кабінетом міністрів існують певні суперечності щодо процедури анбандлінгу.

Українські Національні Новини

Політика