v-ukrayini-zaboronili-odin-z-preparativ-dlya-likuvannya-zapalennya-ochey

В Україні заборонили один з препаратів для лікування запалення очей

 • 20535 переглядiв

КИЇВ. 3 жовтня. УНН. В Україні заборонили реалізацію, зберігання та застосування лікарського засобу "Озурдекс". Про це повідомляє УНН з посиланням на розпорядження Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками.

"У зв'язку з надходженням повідомлень від регуляторного органу у сфері контролю якості лікарських засобів Республіки Ірландія (Health Products Regulatory Authority) щодо виявлення силіконової частки в голці аплікатора у серіях E81083, E80567, E79922, E79891, E79233F, Е79233 лікарського засобу ОЗУРДЕКС™, імплантат для інтравітреального введення, 700 мкг, по 1 аплікатору, що містить імплантат, разом з пакетом-поглиначем вологи, у пакет із фольги; по 1 пакету із фольги в картонній коробці, виробництва "Аллерган Фармасьютікалз Ірландія", Ірландія, та відповідно до Конституції України…. ЗАБОРОНЯЮ реалізацію, зберігання та застосування всіх серій лікарського засобу ОЗУРДЕКС™, імплантат для інтравітреального введення, 700 мкг, по 1 аплікатору, що містить імплантат, разом з пакетом-поглиначем вологи, у пакет із фольги; по 1 пакету із фольги в картонній коробці, виробництва "Аллерган Фармасьютікалз Ірландія", Ірландія",- сказано у документі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні заборонили понад сорок видів ліків російського виробництва

Усі аптеки мають невідкладно після одержання даного розпорядження перевірити наявність всіх серій лікарського засобу та вжити заходи щодо вилучення його з обігу шляхом знищення та/або повернення постачальнику (виробнику) та повідомити територіальний орган Держлікслужби про вжиті заходи щодо виконання даного розпорядження.

Довідка УНН: "Озурдекс" застосовується для лікування дорослих пацієнтів:

  • з макулярним набряком, який виник внаслідок оклюзії центральної вени сітківки або оклюзії гілки вени сітківки;
  • із запаленням заднього сегмента ока у вигляді неінфекційного увеїту;
  • з порушенням зору внаслідок діабетичного макулярного набряку, у яких псевдофакічне око або для яких некортикостероїдна терапія неефективна чи неприйнятна.

Як повідомляв УНН, в Україні заборонили реалізацію, зберігання та застосування лікарського засобу "ТРОМБО ААС" через невідповідність медичних зразків українському законодавству. 

В Україні заборонили "Фенобарбітал” порошок серії РВТ/1718058 індійського виробництва, через невідповідність показника "Розчинність". 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні заборонили відомий антисептик

Українські Національні Новини

Здоров'я