v-ukrayini-zaboronyat-vikoristannya-petard-ta-feyerverkiv-pid-chas-voyennogo-stanu

В Україні можуть заборонити використання петард та феєрверків

 • 100663 переглядiв

КИЇВ. 7 червня. УНН. У Верховній Раді зареєстрували проект щодо використання та обігу піротехнічних виробів. Особливої актуальності встановлення контролю та обмеження використання піротехніки набуло у зв'язку із здійсненням росією збройної агресії проти України. Відповідний законопроект №7438 народні депутати зареєстрували у Верховній Раді, інформує УНН.

Цитата

"Звукові та світлові ефекти від використання піротехніки наносять шкоду психологічному здоров’ю населення у воєнний час через їх подібність до звуків вибухів, особливо враховуючи частоту повітряних тривог на території країни та ймовірність ракетних обстрілів міст. Актуальними будуть контроль та обмеження використання піротехнічних виробів і після закінчення війни, оскільки у переважної більшості людей протягом тривалого часу буде зберігатися посттравматичний стресовий розлад, що виник в результаті переживання обстрілів під час воєнних дій", - ідеться в проекті.

Деталі

Так, забороняється використання та продаж феєрверків, зокрема салютів та петард, окрім феєрверків класу F1, які мають дуже низький рівень небезпеки і незначний рівень шуму, що не перевищує 60 дБ.

Більше того, встановлено вікове обмеження щодо їх купівлі (16 років).

Нагадаємо 

Президент України Володимир Зеленський доручив Кабінету Міністрів розглянути заборону використання феєрверків, петард, салютів, та закриття усіх магазинів піротехніки в Україні на час воєнного стану.

Українські Національні Новини

Політика