v-ukrayini-zapustyat-siti-ekspresi-zelenskiy-rozpoviv-de-voni-zyavlyatsya-pershimi

В Україні запустять "Сіті-експреси": Зеленський розповів, де вони з’являться першими

 • 25472 переглядiв

КИЇВ. 22 лютого. УНН. В Україні готують запуск проекту якісного приміського залізничного сполучення "Сіті-експрес". Перший етап проекту включає реалізацію в Києві, Харкові та Дніпрі. Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський під час виступу на Всеукраїнському Форумі "Україна 30. Інфраструктура", передає кореспондент УНН.

Цитата:

"Наразі ми готуємо проект "Сіті-експрес". Це інший, якісний, сучасний рівень приміського сполучення, який зокрема, допоможе подолати проблеми з трафіком у великих містах. Перший етап проекту включає Київ, Харків, Дніпро", - розповів Зеленський.

Деталі

За його словами, в Харкові та Дніпрі зараз ведеться робота з розробкою проектів, а в Києві вже ведуться переговори з потенційними партнерами.

"Тривають також перемовини про залучення іноземного інвестора з подальшим розгортанням в Україні виробництва рухомого складу для залізниць", - сказав Зеленський.

Доповнення

Президент Володимир Зеленський повідомив, що у цьому році планують розпочати реалізацію Київської об'їздної дороги. Її загальна протяжність 150 км.

12 серпня минулого року, "Укравтодор" показав черговий план об'їзної дороги для Києва - Київської обхідної дороги (КОД).

Нагадаємо, у 2021 році в Україні планують відремонтувати 7 кілометрів доріг, на що у бюджеті передбачено 150 млрд грн.

Українські Національні Новини

Політика