v-ukrayini-zasudzheno-32-rosiyanina-za-agresiyu-proti-ukrayini

В Україні засуджено 32 росіянина за агресію проти України

 • 6248 переглядiв

КИЇВ. 29 травня. УНН. В Україні на сьогодні засуджено 32 громадянина Російської Федерації, які воювали на боці терористичних організацій. Про це сьогодні заявив заступник Генерального прокурора України – Головний військовий прокурор Анатолій Матіос під час міжнародної конференції "Реформування системи військової юстиції України: сучасний стан та перспективи" у Харкові, передає УНН.

"З початку роботи управління з фіксації злочинів агресії проти України до кримінальної відповідальності притягнено безпосередньо 32 громадянина Російської Федерації з судовими вироками, які воювали на боці терористів або безпосередньо як військові Російської Федерації", - наголосив він.

За словами Матіоса, за результатами розслідування у плануванні розв’язання та ведення агресивної війни, фінансування діяльності терористичних організацій військовими прокурорами повідомлено про підозру й отримано санкцію суду про арешт міністра оборони РФ Шойгу, двом його заступникам – Булгакову і Панкову, начальнику Генштабу ЗС РФ Герасимову, а також його першому заступнику.

Як повідомляв УНН, за матеріалами СБУ до 13 років позбавлення волі засуджено підполковника Національної гвардії за обвинуваченням у державній зраді.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП