v-ukrayini-zatverdili-mekhanizm-provedennya-obstezhennya-budivel-ta-sporud-poshkodzhenikh-cherez-vtorgnennya-rf

В Україні затвердили механізм проведення обстеження будівель та споруд, пошкоджених через вторгнення рф

 • 138039 переглядiв

КИЇВ. 5 квітня. УНН. Кабінет міністрів України затвердив механізм проведення обстеження будівель та споруд, пошкоджених у результаті військової агресії рф. Про це УНН повідомляє з посиланням на Урядовий портал.

Цитата

"Уряд затвердив механізм проведення обстеження пошкоджених в результаті збройної агресії росії будівель і споруд, зокрема об’єктів критичної інфраструктури, для визначення можливості їх подальшої експлуатації, виконання відновлювальних робіт або демонтажу. Відповідний проект постанови розроблений Мінрегіоном "Про внесення змін до Порядку проведення обстеження прийнятих в експлуатацію об’єктів будівництва" було прийнято на засіданні Кабінету Міністрів України 5 квітня", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов повідомив, що у результаті збройної агресії рф в Україні зазнали різного ступеня пошкодження тисячі будівель та споруд – житлові будинки, школи, лікарні тощо.

"Відтак Уряд активно працює над тим, щоб відновлення інфраструктури країни розпочалось якнайшвидше. Для цього нам потрібно розуміння, що можна відновити, а що маємо відбудувати після закінчення війни та повернення до нормального життя", – зазначив Чернишов.

Відтак змінами до Порядку проведення обстеження прийнятих в експлуатацію об’єктів будівництва передбачено:

· механізм проведення обстеження пошкоджених внаслідок збройної агресії росії об’єктів, а також об’єктів, пошкоджених внаслідок надзвичайних ситуацій іншого характеру;

· механізм обстеження об’єктів для визначення можливості реконструкції існуючих об’єктів з метою зміни функціонального призначення, зокрема, «перепрофілювання» існуючих будівель для проживання евакуйованого населення, внутрішньо переміщених осіб;

· розширення кола виконавців робіт з обстеження пошкоджених об’єктів – на період дії в Україні правового режиму воєнного стану та протягом наступних 90 календарних днів.

· Обстеження будівель та споруд здійснюватиметься після виконання робіт із розмінування, аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт.

Доповнення

2 квітня повідомлялося, що у Києві з початку війни пошкоджено зокрема 154 житлові будинки та 44 школи.

Українські Національні Новини

Економіка