v-ukrayini-zavershivsya-sezon-remontu-dorig

В Україні завершився сезон ремонту доріг

 • 13396 переглядiв

КИЇВ. 21 листопада. УНН. В Україні завершено будівельний сезон - ремонту та будівництва - доріг у 2018 році. Про це повідомив голова Державного агентства автомобільних доріг України Славомір Новак, передає кореспондент УНН.

"Ми завершили будівельний сезон 2018 року", - сказав він.

За словами Новака, на дорогах державного значення виконано ремонту та будівництва доріг на 95%. "Нагадаю, що з цього року підписання актів виконаних робіт та зарахування коштів підрядним організаціям здійснюється за результатами перевірки якості сертифікованими спеціалістами. Фактично, на сьогодні маємо 100% виконання робіт", - уточнив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: АМКУ: влітку найчастіше скаржились на тендери з будівництва доріг

Голова Укравтодору також розповів, що роботи на дорогах місцевого значення виконані на понад 63%. Він зазначив, що найкращі показники з ремонту і будівництва доріг - у Закарпатській, Хмельницькій, Вінницькій, Івано-Франківській, Чернігівській та Львівській областях.

При цьому, найслабші показники, за його словами, - у Луганській, Миколаївській, Тернопільській, Одеській областях. Новак додав, що Укравтодор не є контролюючим органом виконання робіт на дорогах місцевого значення, а відповідальними за це є ОДА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дороги в Румунії - найгірші в ЄС

Міністр інфраструктури Володимир Омелян при цьому заявив, що наступного року контролюючі органи будуть перевіряти не тільки якість будівництва доріг, а й якість використаних для них матеріалів.

"Будуть перевірятися масово всі асфальтні заводи, вся сировина, яка закуповується, щоб потім не було великих очей, що ми цього не знали, що такий бітум такої в'язкості може використовуватись", - зазначив міністр.

Нагадаємо, в Укравтодорі назвали області, де виявили найбільше дефектів при будівництві доріг.

Раніше УНН показав, як виглядають українські дороги зверху.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    В Україні завершився сезон ремонту доріг

     • 13396 переглядiв

    Укравтодор попередив про блокування автошляхів

     • 14855 переглядiв

    У Львові горить лікарня

     • 12211 переглядiв

    Кабмін схвалив підписання угоди про ЗВТ з Ізраїлем

     • 11828 переглядiв

    З прокурорської машини викрали норкову шубу

     • 15232 переглядiв