v-ukrayini-zbirayutsya-stvoriti-shkolu-viyskovogo-politseyskogo

В Україні збираються створити школу військового поліцейського

 • 17897 переглядiв

КИЇВ. 14 листопада. УНН. У навчальному центрі Військової поліції вже підготовлено майже 1000 фахівців. Згодом на базі навчального центру відбудеться поетапне розгортання школи Військового поліцейського. Про це розповів начальник групи зв’язків із громадськістю Головного управління Військової служби правопорядку у ЗС України підполковник Володимир Потапов, повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу Міноборони.

"25-й навчальний центр Служби правопорядку, який створений у 2017 році, готує військовослужбовців у відповідності до найкращих традицій військової поліції країн-членів НАТО", — зазначив офіцер.

З моменту створення центру, станом на початок листопада 2019-го, підготовлено 990 військовослужбовців (наразі на вишколі перебуває 101).

"Наступного року увагу тут передовсім зосередять на підготовці військовиків сержантського складу Служби правопорядку. Далі на базі навчального центру відбудеться поетапне розгортання школи Військового поліцейського та, відповідно до досвіду країн-партнерів НАТО, впровадження в підготовку курсів лідерства", - зазначили в оборонному відомстві.

Як зазначається, це робитиметься задля здобуття сержантами знань, вмінь і навичок з управління підрозділом, розуміння поняття лідерства, командної роботи, взаємодії між офіцерським та сержантським корпусами й вищої престижності служби в підрозділах Служби правопорядку.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Президент Зеленський вважає за необхідне, аби в Україні з'явилась військова поліція.

Українські Національні Новини

Політика