v-ukrayini-zhinki-khvoriyut-na-rak-kishkivnika-chastishe-za-cholovikiv-statistika

В Україні жінки хворіють на рак кишківника частіше за чоловіків – статистика

 • 19072 переглядiв

КИЇВ. 8 грудня. УНН. В Україні у 2015 році кількість зареєстрованих випадків злоякісного новоутворення ободової кишки (раку товстої кишки – ред.) становила 8 тис. 69 осіб, із яких 3 тис. 793 становили чоловіки та 4 тис. 276 – жінки, передає УНН з посиланням на дані Національного канцер-реєстру Національного Інститут раку.

Водночас, кількість зареєстрованих смертей від раку товстої кишки у 2015 році становила 4 тис. 552 особи.

Так, у 2015 році від раку товстої кишки померло 2 тис. 269 осіб чоловічої статі та 2 тис. 230 осіб жіночої статі.

Додамо, що протягом 2015 року кількість випадків раку товстої кишки, що були виявлені під час профілактичних оглядів в Україні становила 10,5%.

Нагадаємо, за словами хірург-онколога медичного центру “Клініка Спіженко”, лікаря вищої категорії, члена Європейської асоціації медичних онкологів ESMO Євгена Гірагосова, вчасна діагностика раку кишківника підвищує шанси пацієнта на швидке одужання.

Загалом, у 2015 році майже третина хворих на рак прямої кишки прожила менше року від встановлення діагнозу.

За словами доцента кафедри радіології, виконавчого секретаря Асоціації радіологів України Юрія Коваленка, на відміну від держаних медичних закладів, приватні лікарні оснащені якісним та новим медичним обладнанням.

Як відомо, лінійний прискорювач шведського виробника працює у медичному центрі “Клініка Спіженко”.

“Якість роботи лінійного прискорювача залежить не лише від його моделі, а й від методів, які реалізовуються на ньому та досвіду персоналу. З 2011 року вже проліковано більше тисячі пацієнтів. Реалізовано найсучасніші методи променевої терапії, включаючи метод променевої терапії з модуляцією інтенсивності (IMRT), лікування раків шкіри електронами. Перші 100 пацієнтів в Україні, проліковані цим методом, були саме в "Клініці Спіженко“, тобто він став широкодоступним для пацієнтів в Україні”, — розповів завідуючий відділенням медичної фізики “Клініки Спіженко” Руслан Зелінський.

За словами лікаря, лінійний прискорювач дозволяє лікувати практично всі види злоякісних новоутворень будь-якого розміру шляхом точного підведення необхідної дози до об’єму новоутворення. А постійний контроль якості роботи лінійного прискорювача гарантує безперебійну та якісну роботу протягом всього періоду експлуатації без втрати якості та точності.

Українські Національні Новини

Суспільство