v-ukrayini-zroste-suma-kompensatsiyi-za-pratsevlashtuvannya-vpo

В Україні зросте сума компенсації за працевлаштування ВПО

 • 469233 переглядiв

КИЇВ. 10 січня. УНН. В Україні сума компенсації за працевлаштування ВПО зросте до 6700 грн. Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання уряду, передає УНН.

Цитата

«Важливою складовою підтримки ВПО є компенсації роботодавцям за їх працевлаштування – 6500 грн протягом двох місяців за кожного працівника-переселенця. Минулого року роботодавцям у межах цієї програми виплатили майже 199 млн грн. Тепер ухвалюємо рішення, згідно з яким сума компенсації зросте до 6700 грн. Це стимулюватиме бізнес активніше залучати на свої підприємства внутрішньо переміщених осіб», - розповів Шмигаль.

Він також повідомив, що за минулий рік 1,8 млн українців отримали допомогу від держави як переселенці на суму близько 53,5 млрд грн.

«Важливо, що послуги з оформлення статусу ВПО стали доступнішими завдяки цифровізації. А на цей рік нарахування допомоги переселенцям ми продовжили автоматично», - сказав Шмигаль.

Доповнення

З 5 травня 2022 року в Україні підприємці, які найматимуть внутрішньо переміщених осіб до себе на роботу, можуть отримати 6500 грн.

Уряд продовжив програму виплат компенсації роботодавцям за працевлаштування ВПО.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    В Україні зросте сума компенсації за працевлаштування ВПО

     • 469233 переглядiв

    Уряд планує розробити Соціальний кодекс України

     • 579599 переглядiв