v-ukrayini-zvilneno-trokh-likariv-za-pidrobku-covid-sertifikativ-sche-trom-ogolosheno-doganu

В Україні звільнено трьох лікарів за підробку COVID-сертифікатів: ще трьом оголошено догану

 • 19353 переглядiв

КИЇВ. 3 листопада. УНН. В Україні звільнили трьох лікарів, які підробляли сертифікати про вакцинацію. Ще трьом лікарям оголошено догану. Про це під час засідання комітету Верховної ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування заявила заступник міністра охорони здоров'я України Марія Карчевич, передає УНН.

Цитата

"МОЗ звернулося до місцевої влади щодо відсторонення керівників закладів охорони здоров'я, щодо тих установ, де ведуть кримінальні провадження. В цей час маємо зворотний зв'язок і наступну статистику: були звільнені три лікарі, оголошено догану ще трьом лікарям, і ведеться службове розслідування в шести регіонах", - заявила заступник голови МОЗ.

Деталі

За її словами, в соціальних мережах і публічному просторі виявлено близько 210 тисяч повідомлень про продаж і купівлю COVID-сертифікатів. Інформація щодо них направлена до правоохоронних органів.

Додамо

Як інформував УНН, з 30 жовтня в Київській області було виявлено 17 осіб з COVID-сертифікатами, які мали ознаки підробки.

На території міжнародного аеропорту “Бориспіль” за тиждень вже виявили у 55 осіб COVID-сертифікати з ознаками підробки.

1 листопада повідомлялося, що в Україні через підроблення COVID-документів вже розпочато 1065 кримінальних проваджень, з яких 80 щодо працівників медичних закладів.

Українські Національні Новини

Суспільство