v-ukrayinskikh-taborakh-vidpochinku-sistemni-problemi-iz-vodopostachannyam-derzhprodspozhivsluzhba

В українських таборах відпочинку системні проблеми із водопостачанням - Держпродспоживслужба

 • 8127 переглядiв

КИЇВ. 8 червня. УНН. У багатьох вітчизняних дитячих таборах проблемними залишаються питання водопостачання і каналізації. Таку інформацію у відповідь на уточнення журналіста УНН підтвердили у Держпродспоживслужбі.

Йдеться, зокрема, про те, що під час оздоровчої компанії минулого року на привізній воді працювали 19 оздоровчих закладів (у Запорізькій, Миколаївській, Одеській, Харківській областях), а також 293 установи для відпочинку дітей.

Централізованої або локальної каналізації не мали 43% закладів з оздоровлення (207) і 45% закладів для відпочинку (4085).

"Ситуація не вирішується роками", - підкреслили у відомстві.

Поряд з цим, цього року під час державного моніторингу було проведено 3,9 тис. досліджень проб питної води за бактеріологічними показниками та 3,6 тис. проб за санітарно-хімічними показниками.

"Показники відхилень за бактеріологічними показниками становили 4,1% (в 2017 році – 5,2%), за санітарно-хімічними показниками 11,9% (у 2017 році – 12,2%)", - зазначили у відомстві.

Нагадаємо, за словами нардепа Сергія Тригубенка, перевірки санаторіїв і літніх таборів, на жаль, не убезпечують відпочивальників від негативних наслідків. 

“Згадаємо минулорічні трагічні історії - у Бердянську - тоді діти отруїлися після того, як Держпрод за підсумками своєї перевірки взагалі заборонив табору "Лазурний“ приймати дітей на відпочинок... Історія фатальної пожежі в Одесі - теж вже призабулася, завершившись гучними заявами влади про масові перевірки всіх дитячих закладів на предмет дотримання протипожежних правил.

А чим же по суті закінчилися ці перевірки та який відсоток порушників усунув знайдені у них "гріхи“, ніхто так і не розповів”, - зазначив він.

Також нагадаємо, за даними Держпродспоживслужби, норм безпеки та санітарного благополуччя не дотримано у кожному четвертому санаторії країни.

Українські Національні Новини

Суспільство