v-ukrayintsiv-postupovo-zrostayut-pozitivni-ochikuvannya-vid-mistsevikh-viboriv-sotsiologiya

В українців поступово зростають позитивні очікування від місцевих виборів — соціологія

 • 12206 переглядiв

КИЇВ. 24 вересня. УНН. Результати ІІ хвилі опитування (19 по 22 вересня) Соціологічної групи Рейтинг показали, що респонденти надалі мають протилежні почуття, коли оцінюють ситуацію у своїх містах та в країні загалом. Про це йдеться на сайті групи, передає УНН.

"Так, 58% опитаних зазначили, що вони відчувають надію, коли думають про місцеву ситуацію, 38% в той же час відчувають розчарування. Натомість, коли йдеться про ситуацію в державі, то все навпаки: 59% відчувають розчарування, і 37% – надію", - зазначають соціологи.

Попри це, 71% опитаних хочуть, щоб їхні діти, онуки жили в Україні. Лише 16% протилежної думки.

Щодо проживання у своєму місті та селі, то 61% хотіли б щоб їхні нащадки продовжували жити у цій місцевості, третина – не хотіли б.

"Цікаво, що мешканці сіл відносно частіше виступають, за те, щоб наступне покоління залишалося в Україні, попри це вони відносно більше за те, щоб їхні діти та онуки змінили місце проживання. Натомість у обласних центрах спостерігається цілком протилежна ситуація", - вказують соціологи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За прогнозами букмекерів, до другого туру столичних виборів виходять Ірина Верещук та Віталій Кличко

Крім того, констатують, что в українців поступово зростають позитивні очікувань від місцевих виборів.

"Третина опитаних (минулого разу – чверть) мають надію на позитивні зрушення у їхніх містах та селах після 25 жовтня. Половина вважають, що нічого не зміниться, лише 7% очікують погіршення", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що 55% респондентів збираються обов’язково брати участь у місцевих виборах.

"Вагаються (50/50) – 21% респондентів, можливо візьмуть участь – ще 8% респондентів. Про малоймовірність участі у виборах зазначили 15% респондентів.

Відносно вищу готовність до участі у виборах проявляють найстарші категорії населення (близько 70%).

Серед молоді (18-29 років) лише третина говорять, що прийдуть на дільниці. В усіх вікових групах, окрім найстаршої, спостерігається поступове зменшення інтересу до участі у голосуванні", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, за даними соціологів, партія "Слуга народу" поки тримає лідерські позиції.

Як писав УНН, місцеві вибори в Україні призначили на 25 жовтня. Вибори відбудуться на всій території України, окрім окупованого Росією Криму й окремих територій Донецької та Луганської областей. Виборча кампанія стартувала 5 вересня.

Українські Національні Новини

Політика