v-ukrayinu-ne-propustili-aktorku-z-rosiyi-yaka-vidviduvala-okupovaniy-krim

В Україну не пропустили акторку з Росії, яка відвідувала окупований Крим

 • 15602 переглядiв

КИЇВ. 6 листопада. УНН. В Міжнародному аеропорту "Бориспіль" серед пасажирів рейсу з Мінська виявили акторку з Росії, яка незаконно відвідувала окупований Крим. Вона вилетіла зворотнім рейсом в Білорусь. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу Державної прикордонної служби України.

"В аеропорту "Бориспіль" серед пасажирів рейсу з Мінська прикордонники виявили правопорушницю українського законодавства. Нею виявилася громадянка РФ - акторка, яка прилетіла в Україну на зйомки. Однак з’ясувалося, що у 2018 році росіянка незаконно відвідувала окупований її країною Кримський півострів", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що за порушення вимог Закону України "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України" акторці заборонили в’їзд в Україну на 3 роки.

"З відповідним штампом у документі вона вилетіла зворотним рейсом у Білорусь", - повідомили у пресслужбі.

Зазначається, що Держприкордонслужба разом з іншими правоохоронними органами продовжує роботу з виявлення осіб, які незаконно перебували на тимчасово окупованих територіях України. Від початку року виявили понад 5 тисяч фактів порушення особами порядку в’їзду/виїзду з/до тимчасово окупованих територій.

"За це порушення (за ст.204-2 КУпАП) складено 4 251 адмінпротокол. Крім того, за це правопорушення 1314 іноземцям відмовлено у перетинанні державного кордону, а стосовно майже 915 – прийнято рішення про заборону в’їзду в Україну. Також від початку року заборону в’їзду в Україну отримали 43 іноземці з числа діячів культури та мистецтва", - додали у пресслужбі.

Нагадаємо, у липні 2018 року співробітники Держприкордонслужби не пропустили в Україну російського актора Макарського, який раніше незаконно відвідував Крим. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП