v-ukrayinu-vzhe-pereveli-groshey-bilshe-nizh-za-uves-minuliy-rik

В Україну вже перевели грошей більше, ніж за увесь минулий рік

 • 18155 переглядiв

КИЇВ. 1 грудня. УНН. Обсяг грошових переказів в Україну за 10 місяців 2021 року сягнув 11,986 млрд дол., що на майже 2,27 млрд дол. або 23,3% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Про це УНН повідомляє з посиланням на звіт Нацбанку про динаміку обсягів приватних грошових переказів, у тому числі і заробітчан, до України.

Деталі

За 10 місяців цього року в Україну переведено вже більше, ніж за увесь минулий рік. Торік було 11,980 млрд дол.

При цьому за жовтень переказано трохи більше, ніж місяцем раніше. При цьому показник за жовтень є найбільшим за місяць з початку пандемії.

Так, у жовтні цього року переказали в Україну 1,356 млрд дол., тоді як у жовтні минулого року ця сума сягала 1,085 млрд дол. Таким чином, обсяги переказів у жовтні цього року збільшилися на 271 млн дол., або на майже 25%.

Із майже 12 млрд дол., переказаних цього року в Україну, через неформальні канали надійшло 5,351 млрд грн, через коррахунки банків - 753 млн грн, через міжнародні платіжні системи - 2,594 млрд грн.

Доповнення

За неофіційними даними, половина українців, які працюють за кордоном, не мають офіційного працевлаштування. Наприклад, у такій країні, як Польща, понад 60 відсотків українців працюють офіційно. А в Німеччині навпаки - близько 90 відсотків працівників з України працевлаштовані нелегально.

Українські Національні Новини

Економіка