v-ukrenergo-rozpovili-koli-organizuyut-postavku-vugillya-na-teritoriyu-ukrayini

В "Укренерго" розповіли, коли організують поставку вугілля на територію України

 • 11746 переглядiв

КИЇВ. 16 лютого. УНН. З квітня енергогенеруючі компанії мають організувати поставку вугілля антрацитової групи на територію України. Про це заявив т.в.о. директора ДП “НЕК “Укренерго” Всеволод Ковальчук, відповідаючи на найпоширеніші запитання у відеозверненні, передає УНН.

"Для того, щоб підтримувати правильний режим джерело походження цього вугілля (антрацитової групи – ред.) не важливе. Якщо воно не надходить з окупованих територій, воно має надходити з інших джерел",- сказав В.Ковальчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В "Укренерго" розповіли, коли українці відчують на собі надзвичайний стан в електроенергетиці

За його словами, після проходження кризового періоду, з квітня енергогенеруючі компанії мають організувати поставки антрацитового вугілля "з тих чи інших джерел".

Загалом, додав він, ситуація буде покращена після ремонту Зміївської ТЕС, два блоки якої будуть переведені на використання вугілля газової групи.

"Але це не вирішує питання комплексно, тому що ТЕС, які знаходяться в інших регіонах наразі таку роботу ще не проводять",- сказав В.Ковальчук.

За даними "Укренерго", до введення НС середній обсяг споживання вугілля загалом складав близько 95 тис. т на добу, в залежності від температури повітря. При цьому споживання антрацитової групи вугілля на добу складало 28-32 тис. т.

Він уточнив, що після введення НС споживання антрацитового вугілля має знизитись приблизно до 20 тис. т на добу.

Українські Національні Новини

Економіка