v-ukrenergo-rozrobili-sistemu-kiberzakhistu

В "Укренерго" розробили систему кіберзахисту

 • 9574 переглядiв

КИЇВ. 13 березня. УНН. В "Укренерго" розробили Концепцію розвитку кібербезпеки компанії на найближчі 4 роки. Про це повідомляється на сайті НЕК "Укренерго", передає УНН.

"Укренерго" розробила Концепцію розвитку кібербезпеки компанії на 2019-2023 роки. В її основі – аналіз поточного стану інформаційної безпеки в "Укренерго", власний досвід та досвід світових лідерів у галузі кіберзахисту й інформаційних технологій, перш за все Ізраїлю", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що у складі концепції загалом 30 проектів. Серед них: створення захищеної транспортної мережі підприємства для безпечної взаємодії з зовнішнім світом, організація захищеної базової інфраструктури та центрів обробки даних, а також створення Операційного центру безпеки та професійного навчання персоналу. Реалізація найвагоміших з них запланована вже у 2019-2020 рр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У НАТО допомогли Україні створити центр кібербезпеки

В "Укренерго" зазначили, що реалізацію проекту вже розпочато. Зокрема, створюється Операційний центр безпеки (SOC) з власним інструментарієм та системою збору та аналізу інцидентів інформбезпеки. Також розпочато процес фізичного розділення мереж на корпоративну та технологічну.

Як повідомляв УНН, Мінфін проведе перевірку корпоративного управління "Укренерго".

Українські Національні Новини

Політика