v-ukrposhti-poyasnili-chomu-virishili-vipustiti-marki-pro-zsu-23-lyutogo

В "Укрпошті" вирішили перенести випуск марки, присвяченої ЗСУ, після критики Генштабу

 • 19443 переглядiв

КИЇВ. 18 лютого. УНН. "Укрпошта" запланувала презентацію нових марок про українську армію на 23 лютого, щоб нагадати всім про ЗСУ і "потролити" РФ. Втім, кілька годин тому стало відомо, що все ж таки враховуючи позицію Генерального Штабу ЗСУ та "Укрпошта", домовились  перенести випуск марки попередньо на 14 березня. Про це заявив директор АТ "Укрпошта" Ігор Смілянський на своїй сторінці в Facebook, передає УНН.

Деталі

Він зазначив, що "Укрпошта" запланувала випуск двох марок. Перша - присвячена героям Небесної сотні, вона повинна вийти вже завтра, 19 лютого. Друга - про ЗСУ.

"Розуміючи що це прикрий факт, але дзеркало є дзеркало, я вирішив призначити запуск другої марки на 23 лютого. Чому? 1) Гарний привід нагадати, що час перегортати сторінку історії і пишатись новою українською армією. І так – це тонкий тролінг сусідів, які я впевнений показали б цю марку. 2) Я дійсно хотів привернути увагу до нашої армії, і розумів що запуск в будь яку іншу дату буде непомічений (дивись вище приклад Небесної Сотні)", - написав Смілянський.

Він додав, що ухвалить рішення щодо зміни дати презентації до кінця дня 18 лютого.

Згодом Смілянський повідомив, що враховуючи позицію Генерального Штабу ЗСУ, домовились перенести випуск марки попередньо на 14 березня - Дня добровольця. Однак стверджує, що його позиція залишається незмінною.

"Зрада привертає увагу - перемога ні. Жоден з тих, хто сьогодні висловився (визвірився) на фейсбуці з цього приводу не помітили ані перемоги нашої марки "Слава Україні" на міжнародній виставці в Мадриді (на фейсбуці 342 лайка – пост Гайдукевича про зраду 1000+), а ні марки "Орден Героїв Небесної Сотні", яка випускається завтра", - зауважив він.
Смілянський висловив упевненість, що саме завдяки тому, що було зроблено, марка, присвячена ЗСУ, "отримає все ж таки увагу, яку заслуговують наші військові".

"Ну й на останок. Ми плануємо випуск марок із зображенням творів українських митців, який присвячуємо жінкам. Заплановано це на 8 березня. Як мені щойно повідомили, це свято теж святкується в Росії (як доречі й Новий Рік). Тож можна починати дискутувати на цю тему теж", - підсумував гендиректор "Укрпошти".

Як все було

Збройні сили України висловили протест проти планів "Укрпошти" 23 лютого представити нові поштові марки "Збройні Сили України. Сухопутні війська".

Генштаб ЗСУ наголосив, що 23 лютого держава-агресор РФ, яка веде війну проти України, відзначає день захисника Вітчизни і день військової слави Росії.

Генштаб вимагає від "Укрпошти" відтермінувати презентацію, та пропонує альтернативну дату – День українського добровольця, 14 березня.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Схильний до втечі з СІЗО: Навального поставили на облік

     • 17741 переглядiв