v-umani-cholovik-namaliuvav-svastyku-na-budivli-yevreiskoi-yidalni

В Умані чоловік намалював свастику на будівлі єврейської їдальні

 • 14515 переглядiв

Чоловік намалював свастику і антиміліцейську фразу на будівлі єврейської їдальні в Умані, Україна, що може призвести до 5 років позбавлення волі за використання нацистської символіки.

В Умані чоловік намалював свастику на будівлі єврейської столової, що розташована неподалік кварталу паломництва хасидів. Про це повідомили в Офіційному телеграм каналі Об'єднаної єврейської общини України – найбільшої всеукраїнської єврейської організації, передає УНН.

Деталі

У єврейській спільності повідомили, що даний інцидент стався 12 квітня недалеко від квартала паломництва брацлавських хасидів.

Судячи з фото, окрім свастики, зловмисник написав ворожу до правоохоронців фразу A.C.A.B.

Єврейській спільноті незрозумілі мотиви хлопця, та що його спонукало так вчинити. Однак, вони попередньо вже самі кваліфікували дії хлопця відповідно до чинного законодавства, та зазначили, що за малювання свастики він може сісти на 5 років у тюрму.

Такі дії можуть бути порушенням ч.3 ста.173 КУпАП або ч.1 ст. 436 ККУ — про використання символіки тоталітарних режимів або виготовлення, поширення комуністичної і нацистської символіки, а також пропаганда тоталітарних режимів. Останнє може каратися позбавленням волі до 5 років.

– написали у спільноті.

Сьогодні, у вівторок 16.04.2024 напис замалювали.

Додатково

Як стало відомо Об'єднаній єврейській общині України, поліція оперативно встановила особу правопорушника, проводяться всі необхідні слідчі дії, в тому числі експертиза.

Тетяна Салганік

Кримінал та НП