v-umani-proveli-rosh-ga-shana-viyikhali-vzhe-9-tis-khasidiv-politsiya-rozbirayetsya-cherez-salyut

В Умані провели Рош га-Шана: виїхали вже 9 тис. хасидів, поліція розбирається через салют

 • 165279 переглядiв

КИЇВ. 28 вересня. УНН. В Умані на Черкащині відзначили Рош га-Шана, з міста уже почали виїжджати паломники-хасиди, повідомив голова Черкаської ОВА Ігор Табурець у середу, 28 вересня, у Telegram, пише УНН.

Цитата

"Умань. Культові заходи з нагоди Рош га-Шана завершились у місті. На ранок звідти вже виїхали понад 9 тис. паломників", - повідомив Табурець.

Деталі

За словами голови ОВА, безпека була головним пріоритетом під час цього традиційного паломництва бреславських хасидів. Бо в Україні триває війна. Плюс росія могла використати паломництво для провокацій і дестабілізації міжнародних відносин. "Наші превентивні та посилені заходи безпеки дали потрібний результат: належне убезпечення як місцевих жителів, так і приїжджих. Дякую всім залученим службам за роботу!", - зазначив він.

"Щодо вчорашнього інциденту в Умані із запуском салюту: у поліції зараз встановлюють усі обставини", - зауважив Табурець.

Доповнення

Понад 23 тисяч паломників-хасидів прибуло до Умані на Рош га-Шана.

Довідково

Свято Рош га-Шана, яке цього року припало на 25-27 вересня, набуло в Україні популярності. Щороку на святкування єврейського нового року до Умані приїжджає від 30 до 50 тисяч паломників із різних країн.

Торік на святкування Рош га-Шана до міста Умань прибуло понад 29 тисяч паломників-хасидів.

Українські Національні Новини

Суспільство