v-umovakh-totalnoyi-koruptsiyi-kozhnogo-mozhna-nazvati-absolyutnim-kriminalnim-zlochintsem-portnikov

В умовах тотальної корупції кожного можна назвати "абсолютним кримінальним злочинцем" - Портников

 • 3346 переглядiв

КИЇВ. 25 вересня. УНН. Національне антикорупційне бюро України створювалося для запобігання корупції з боку чиновників, які займають високі посади в даний момент, а не до свого призначення. Про це заявив журналіст Віталій Портников під час Суботнього політклубу в ефірі Espreso TV.

Коментуючи справу проти міністра інфраструктури Володимира Омеляна, журналіст нагадав, що знайдені порушення стосуються періоду до призначення, отже, це "не центральний момент боротьби з корупцією".

"Ми всі прекрасно розуміємо, що, якщо захотіти бути корупціонером в Міністерстві інфраструктури, а це залізниця, аеропорти та інші" смакоту "нашої економіки, то можна дозволити собі більше (ніж незадекларовану авто - ред.), Практично літак, - сказав журналіст . - Мені абсолютно очевидно, що основним моментом боротьби з корупцією з боку нових антикорупційних органів повинно бути запобігання корупції в нині існуючих відомствах. Треба шукати міністрів, які нажилися на своїх посадах сьогодні, а не міністрів, у яких можна знайти автомобіль вчора ".

Він зазначив, що в умовах тотальної корупції, в яких Україна перебувала до Революції Переваги, у кожної людини можна знайти незадекларований або неправильно задекларований автомобіль або неправильно нараховану зарплату. У цьому контексті будь-якого, хто займався бізнесом або отримував реальний дохід, можна вважати "абсолютним кримінальним злочинцем".

"Без податкової амністії Україна залишиться країною, в якій антикорупційні розслідування будуть використовуватися для боротьби з політичними противниками, а корупція процвітатиме. Треба провести межу на якомусь періоді, і з цього моменту розслідувати серйозні зловживання з точки зору корупції на високих посадах ", - заявив Віталій Портников.

Дії НАБУ він назвав свідченням низького професіоналізму і відсутність результатів, коли пора звітувати про роботу, а "звітувати нема за що". На думку Портникова, керівництво бюро повинно безперервно навчати співробітників, щоб суспільство переконалося в ефективності нового відомства.

"Щоб вони реально запрацювали, почали пред'являти звинувачення, доводити їх, а не робити так, що звинувачення пред'явили, а людина йде на президентські вибори, як пан Насиров", - сказав Портников.

При цьому він застеріг бюро від нових гучних розслідувань в період передвиборної гонки і, особливо, щодо кандидатів, в іншому випадку "знову виникнуть серйозні питання до діяльності антикорупційних структур".

Українські Національні Новини

Політика